Bichon de vanzare
Contact
Home
Caini de vanzare
Cum cumpar
Articole Bichon
Istoric Bichon
Oferta Saptamanii
Oferta Speciala
Ultimele articole

Articol Apetitul la Bichon
Carnivorele nu isi potrivesc consumul legat de con...
citeste mai departe

Articol Nutritia pentru un bichon de reproductie
La masculii de bichon necesarul complementar fata ...
citeste mai departe

Articol Mirosul, auzul, vazul, gustul si pipaitul la bichon
Mirosul Reprezinta unul din organele principale a...
citeste mai departe

COSMOTE: 0766 716 614
Vodafone: 0728 533 111
Orange: 0753 354 920
Trimite mesaj

Bichon Frise


Bichon Frise

Bichon Frise este un caine mic din grupul  Bichonilor. Acestia sunt catei extrem de populari si frumosi dar putin mai mari decat rasa bichon maltez. Frise este un vesel, un caine fericit, Bichon Frise este mic si robust cu ochi inchisi la culoare, iscoditori, si cu o coada pe care o poarta voios pe spate. Rasa este adesea comparata cu o minge de bumbac datorita blanitei albe duble si buclate, alcatuita din texturi exterioare si un strat interior moale. Blana trebuie sa fie obligatoriu alba, dar se accepta si mici pete discrete: "crema de caise" localizate in jurul urechilor sau pe corp.

 • Evolutia Rasei

Bichonii Frise au aparut in secolul al XIII-lea si sunt descendentii lui Water Spaniel. Comercializat pentru prima data de navigatorii spanioli si transportat de pe un continent pe un altul, rasa a devenit preferata curtii regale franceze in jurul secolului al XVI-lea. De asemenea rasa a fost preferata pictorilor Scolii Spaniole, care l-au inclus adesea in lucrarile lor. De asemenea trebuie mentionat ca rasa Bichon Frise a fost utilizata in acele vremuri drept caine de circ insa astazi este un veritabil si preferat caine de companie.

 • Rasa potrivita pentru dumneavoastra?

Bichonul Frise este in mod natural bland si un catel care adora sa se joace. Acesta iubeste miscarea, in consecinta recomandabil este sa beneficieze de aceasta in mod regulat si nu ocazional.Parul acestuia creste in mod continuu, in consecinta reclama ingrijirea acestuia pentru a nu se aglutina firele sau pentru a preveni matitatea acestuia. Aceasta rasa s-a dovedit a fi potrivita pentru persoanele care sufera de diverse alergii.

 • Aspect General

Este un caine mic, pufos, alb, voinic, cu o coada purtata vesel pe spate si cu niste ochi de un negru inchis.

Aceasta rasa se caracterizeaza prin finete a trasaturilor corporale, blanita de un alb imaculat care nu naparleste asa cum se intampla la alte rase de caini. Orice deviatie de la trasaturile ideale ale acestei varietati de bichon trebuiesc depunctate direct proportional cu abatarea. Greselile structurale comune sunt nedorite sunt nedorite la rasa Bichon Frise, chiar daca nu sunt trecute ca greseli in standardul rasei.

 • Culoare

Culoarea acestei rase de caine este alba, dar poate avea si crem sau apricot in jurul urechilor sau pe corp.Conditia estentiala este ca aceste culori (crem sau apricot) sa nu depaseasca 10% din suprafata corporala totala. Daca insa se intampla asa, acest lucru trebuie depunctat. Acest fapt insa nu se penalizeaza cand vine vorba de pui.

 • Mersul

Miscarea acestui catel superb este libera, precisa si lipsita de efort. Cand se deplaseaza, capul si gatul raman erecte iar in momentul de crestere a vitezei rezulta o usoara convergenta a picioarelor spre centrul liniei. In momentul de indepartare si apropiere miscarea este exacta si calculata.

 • Temperament

Gentil si manierat, sensibil, jucaus si afectuos. Are o atitudine vesela distingandu-se cu usurinta dintre cele 3 varietati de bichon. Bichon-ul Frise este un caine mic si alb care iubeste foarte mult compania umana. Acestea are un spirit independent, este inteligent, afectuos, indraznet si plin de viata. Acest incantator si bland catel nu este un caine de vizuina. Are un bun autocontrol, temperament vesel ceea ce face foarte usor traiul cu un asemenea caine. Acesti catei mici si luminosi sunt usor de dresat datorita inteligentei de care dispun si au o dragoste nemarginita pentru absolut toata lumea de care se inconjoara. Ei au nevoie de prezenta noastra, a oamenilor, pentru a putea fi fericiti. Ei detin o sociabilitate naturala si sunt cei mai fericiti cand simt ca fac parte din familie. De remarcat ca se inteleg foarte bine cu alti catei sau pisici, asta ca sa nu mai pomenim si de dragostea lor imensa pentru copii. Folosita pe post de wachdogs si pentru a putea efectua trucuri, aceasta rasa se dovedeste a fi competitiva si ascultatoare. Ca si celelalte rase de caini de talie mica, poate face murdarie in casa, astfel incat bichonul frise are nevoie de reguli pe care trebuie sa le urmeze si de limite de care nu are voie sa treaca.

De asemenea acestia au nevoie de o portie zilnica de miscare. Caracterul acestui bichon este dat mai degraba de atitudinea pe care noi o manifestam fata de el. Frise-ul are tendinta de a adopta din comportamentul stapanului sau, in consecinta daca stapanul este lenes, cu un regim de viata sedentar, automat nici cainele nu se va da in vant dupa exercitiul fizic. Stapanul acestui catel trebuie sa inceapa prin a-i fi lider, prin a-i impune portia zilnica minima de miscare, astfel catelul va fi unul sanatos si perfect echilibrat psihic.

 • Dimensiuni

Greutate: atinge 3-5 Kg la maturitate in functie de sex, linie, alimentatie, conditii de crestere. Masculii au o inaltime la nivelul grebanului de 23-30 cm iar femelele o inaltime cuprinsa intre 23-28 cm.

 • Probleme de Sanatate

Unii sunt predispusi la "ochi plansi" (o infundare a canalului lacrimar care are drept consecinta o secretie lacrimala abundenta la nivelul unghiului intern al ochiului), cataracta (opacifierea cristalinului, tradus printr-un aspect alb al ochiului, rezultand scaderea vederii), probleme legate de piele si ureche, dislocare a rotulei. Acestia se pot dovedi a fi foarte sensibili la muscatura de purece.

 • Conditii de Trai

Rasa Bichon Frise poate trai cu succes intr-un apartament daca beneficiaza de suficienta miscare. Ei sunt foarte activi in interiorul casei si se vor comporta la fel de activi si daca vor beneficia de o curte.

 • Exercitii

Sunt caini mici si activi, ce au nevoie de miscare zilnica. Joaca le este suficienta in sensul in care le va indeplini toata nevoia de miscare de care acesta are nevoie. Cateii care nu beneficiaza de aceasta minima miscare zilnica sunt predispusi la tulburari de comportament cum ar fi spre exemplu rosul mobilei.

 • Speranta de Viata

Aceasta este undeva la varsta de 15 ani, asadar peste media majoritatii raselor de caini.

 • Prolificitate

O femela naste intre 1 si 6 pui si cu o medie de 4-5.

 • Ingrijire

Aceasta rasa trebuie ingrijita in mod frecvent si imbaiata in fiecare luna. Ingrijirea profesionala (efectuata de catre un specialist in domeniu) se recomanda a fi efectuata odata la 4 saptamani. Trimati-l in jurul ochilor si urechilor si curatati-i ochii cu o solutie oftalmologica pentru a preintampina aparitia conjunctivitei. Cainii de Show sunt tunsi si trimati cu ustensile profesionale care se gasesc in cadrul saloanelor specializate sau in clinicile veterinare care se respecta.

 • Origine

Primul Bichon Frise a aparut in secolul al XIV-lea, fiind rezultatul incrucisarii dintre Barbet Water Spaniel si Poodle.Acest bichon a fost comercializat de catre marinarii spanioli si a devenit preferatul curtii regale franceze in secolul al XVI-lea. In prezent rasa Bichon Frise se remarca ca un excelent caine de companie si nu in ultimul rand un excelent caine de circ.

 • Grupa

Gun Dog, AKC Non-Sportiv.

 • Recunoastere

CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, NKC, BFCA, NZKC, ANKC si ACR.

Explicatii ale initialelor de mai sus:

CKC - Continental Kennel Club

FCI - Federation Cynologique Internationale

AKC - American Kennel Club

UKC - United Kennel Club

KCGB - Kennel Club of Great Britain

CKC - Canadian Kennel Club

NKC - National Kennel Club

BFCA - The Bichon Frise Club Of America

NZKC - New Zealand Kennel Club

ANKC - Australian National Kennel Club

APRI - American Pet Registry Inc.

ACR - American Canine Registry.

uc: bichon frise, caini de talie mica, bichon frize, bison frise

Recomandam: catei de vanzare | rottweiler | bichon maltez | Caini de vanzare | bulldog francez | ciobanesc german | catei de vanzare | pisici de vanzare | yorkshire terrier | amstaff | cabinet veterinar iasi | Vanzari caini | Anunturi Caini de vanzare | Caini de vanzare